DSVSA Olt: Peste 11.000 de porci vor fi omorâţi în Negreni, din cauza pestei porcine africane

HomeRecomandateAgricultură

DSVSA Olt: Peste 11.000 de porci vor fi omorâţi în Negreni, din cauza pestei porcine africane

  Focar de pestă porcină africană, într-o exploataţie comercială de porci, din Negreni, oraş Scorniceşti. DSVSA Olt anunţă că 11.425 de porci

Cererile pentru plata unică pe suprafaţa pot fi depuse online, începând cu 1 martie
Subvenţia pe suprafaţă a fost solicitată de peste 29.000 de fermieri din Olt
Cu doar o lună înainte de Crăciun, în Olt sunt zeci de focare de pestă porcină în gospodării
Distribuie acest articol

Loading

 

Focar de pestă porcină africană, într-o exploataţie comercială de porci, din Negreni, oraş Scorniceşti. DSVSA Olt anunţă că 11.425 de porci vor fi omorâţi.

 

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt informează că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, în baza buletinului de analiză emis în data de 25.04.2024 de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

În data de 25.04.2024, la Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) şi a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, unde aplică măsura eliminării tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 11425 capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare”, transmite DSVSA Olt.

Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială, în conformitate cu prevederile legale .

Zona de protecție cuprinde următoarele localități: SCORNICEȘTI – NEGRENI, CHIȚEASCA, PISCANI, MĂRGINENI-SLOBOZIA. Include, de asemenea, Fond Vânătoare 11 POTCOAVA și Fond Vânătoare 8 SCORNICEȘTI .

Delimitarea zonei de supraveghere pentru pestă porcină africană include localitățile: SCORNICEȘTI- ȘUICA, MOGOȘEȘTI, RUSCIORI, CONSTANTINEȘTI, TEIUȘ, BIRCII, BĂLȚAȚI, JITARU, MĂRGINENI-SLOBOZIA, MIHĂILEȘTI-POPEȘTI POTCOAVA-POTCOAVA-FĂLCOENI,TRUFINEȘTI OPTAȘI-MĂGURA, SÎRBII MĂGURA – VITĂNEȘTI, COLONEȘTI-GUEȘTI,MĂRUNȚEI,BĂTĂRENI,NĂVÎRGENI, TĂTULEȘTI. Include Fondul de Vânătoare 10 OPTAȘI, Fondul de Vânătoare 7 PRISEACA, Fondul de Vânătoare 12 BALTENI și Fondul de Vânătoare 9 TĂTULEȘTI .

Include, de asemenea, si două exploatații comerciale de suine din localitatea Constantinești.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0