Elevi, din Balş, prinşi chiulind de la şcoală de către poliţişti

HomeEveniment

Elevi, din Balş, prinşi chiulind de la şcoală de către poliţişti

  Acţiune de prevenire a consumului de droguri, alcool şi tutun în rândul elevilor din Balş şi Iancu Jianu, desfăşurată miercuri. Mai mulţi el

Accident mortal. Un bărbat din Scorniceşti, care se afla pe bicicletă, lovit în plin de o maşină condusă de un tânăr de 28 de ani
Slătinean prins cu 124 km/h pe strada Piteşti
Poliţiştii l-au identificat pe şoferul care a lovit mortal cu maşina un bărbat, pe DN 55, în localitatea Călăraşi
Distribuie acest articol

Loading

 

Acţiune de prevenire a consumului de droguri, alcool şi tutun în rândul elevilor din Balş şi Iancu Jianu, desfăşurată miercuri. Mai mulţi elevi au fost prinşi chiulind de la ore.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin compartimentele de specialitate, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au continuat activitățile pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora.

Beneficiari ai acestor activități au fost aproximativ 150 de elevi din unitățile de învățământ din orașul Balș și comuna Iancu Jianu.

Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri.

În cadrul activității, au fost identificați 12 elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

O altă activitate desfășurată de polițiști a fost aceea de verificare a  barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile de învățământ”, transmite IPJ Olt.

Scopul acţiunii a fost acela de a preveni absenteismul scolar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

La activitate au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Balș și Secției de Poliție Rurală nr.1 Bobicești.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0