Elevii ar putea fi vaccinaţi la şcoală. Ioana Mihăilă: „Acolo unde e posibil, vrem să organizăm cabinete pentru vaccinare”

HomeSănătate

Elevii ar putea fi vaccinaţi la şcoală. Ioana Mihăilă: „Acolo unde e posibil, vrem să organizăm cabinete pentru vaccinare”

  Elevii care au peste 12 ar putea fi vaccinați în cabinetele medicale din școli, iar testarea copiilor care au simptome se va relua la începe

Ministrul Sănătății vrea ca şi cadrele medicale să poată primi și pensie și salariu: „Sunt aproximativ 900 de persoane, cadre medicale, în această situaţie”
Ministrul Sănătăţii: „Cadre medicale au dat mesaje împotriva vaccinării. Măsurile trebuiau să meargă până la ridicarea dreptului de practică”
Ministrul Sănătăţii: În restaurante și baruri s-ar putea intra doar cu certificatul COVID

 

Elevii care au peste 12 ar putea fi vaccinați în cabinetele medicale din școli, iar testarea copiilor care au simptome se va relua la începerea noului an școlar, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi.

Ioana Mihăilă: „Plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, unde e personal medical suficient”

Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a anunţat ministrul Ioana Mihăilă, potrivit news.ro.

Cât priveşte testarea, ea se va aplica elevilor care au simptome ce ar putea semnala infecţia cu coronavirus.

Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic.

Ministrul Sănătăţii spune că se vor testa elevii cu simptome

Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Sursa: Antena3

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0