Elevii care şi-au bătut joc de profesoara de engleză vor fi lăsaţi repetenţi. Ce alte măsuri vor fi luate

HomeActualitate

Elevii care şi-au bătut joc de profesoara de engleză vor fi lăsaţi repetenţi. Ce alte măsuri vor fi luate

  Un nou caz petrecut în şcolile din ţară şochează opinia publică. Mai mulţi elevi ai unei şcoli gimnaziale din Prahova, din comuna Pietriceau

Oltul se apropie de 8.000 de cazuri COVID. 91 de infectări noi, dar şi decese
Oltul, sub Cod Galben de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii si grindină
Oltul, sub Cod Gaben de ceaţă. Există risc de gheţuş pe şosele
Distribuie acest articol

Loading

 

Un nou caz petrecut în şcolile din ţară şochează opinia publică. Mai mulţi elevi ai unei şcoli gimnaziale din Prahova, din comuna Pietriceaua, au umilit-o şi batjocorit-o pe profesoara de engleză. Doi dintre copii, în vârstă de 13 ani, mimau acte sexuale cu profesoara, în timp ce altul filma scenele ireale şi îi încuraja.

Conducerea Inspectoratului Școlar Prahova a anunțat sancțiunile care au fost decise ca urmare a incidentului produs la Școala Gimnazială Pietriceaua unde o profesoară de engleză a fost batjocorită chiar în timpul orei de doi elevi care au simulat acte sexuale cu aceasta. Cei trei elevi care sunt personajele principale vor fi lăsați repetenți.

În legătură cu incidentul derulat la Școala Gimnazială Pietriceaua, structură a Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” comuna Brebu, județul Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova face cunoscute următoarele:

În dimineața zilei de 6 aprilie 2023, conducerea unității de învățământ a fost informată de existența unui clip video realizat în timpul unei ore de curs și, imediat ce a intrat în posesia lui și a fost vizionat, au fost înștiințate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Polița comunei Brebu.

Tot în cursul zilei de 6 aprilie 2023, a fost convocat Consiliul Clasei, care a stabilit sancționarea elevilor implicați, astfel: cei doi elevi care apar în imagini și elevul care filmează și îi instigă au fost sancționați cu ‘Mustrare scrisă’ și scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalți elevi prezenți în clasă cu ‘Observație scrisă’.

Conducerea unității școlare a inițiat o cercetare prealabilă a împrejurărilor în care a avut loc incidentul, pentru lămurirea tuturor aspectelor.

Având în vedere gravitatea faptelor, atât elevii cât și cadrul didactic, vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova va demara propria anchetă, privind activitatea de la nivelul unității de învățământ”, se arată în comunicatul citat de Observatorul Prahovean.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0