Filmul „Iisus din Nazaret” va fi difuzat în acest an de ProTV. Programul peliculei

HomeActualitate

Filmul „Iisus din Nazaret” va fi difuzat în acest an de ProTV. Programul peliculei

  Filmul „Iisus din Nazaret” se difuzează anul, în perioada Sfintelor Paști. Anul acesta, filmul regizat de Franco Zeffirelli va fi difuzat pe

S-a stins din viaţă interpretul de muzică populară Tiberiu Ceia
COVID-19 şi la PNL Olt. Secretarul general are SARS-COV-2
Avertizare METEO: Ploi, grindină și vijelii în zilele următoare, în aproape toată țara
Distribuie acest articol

Loading

 

Filmul „Iisus din Nazaret” se difuzează anul, în perioada Sfintelor Paști. Anul acesta, filmul regizat de Franco Zeffirelli va fi difuzat pe postul ProTV.

Pelicula creștină va apărea în cinci zile consecutive, înainte de Duminica Paștelui, fiind împărțită în cinci părți. Iată cum se va desfășura emisia:

Joi, 13 aprilie 2023, ora 00:00 – Prima parte a filmului

Vineri, 14 aprilie 2023, ora 00:00 – A doua parte a filmului

Sâmbătă, 15 aprilie 2023, ora 13:00 – 15:00 – A treia parte a filmului

Sâmbătă, 15 aprilie 2023, ora 23:00 – 23:45 – A patra parte a filmului

Duminică, 16 aprilie 2023, ora 00:15 – A cincea parte a filmului

„Iisus din Nazaret” a apărut în 1977

„Iisus din Nazaret” este un film biblic din 1977, regizat de Franco Zeffirelli și scris în colaborare cu Anthony Burgess și Suso Cecchi d’Amico. Filmul urmărește viața lui Iisus, de la nașterea până la răstignirea Sa.

Pelicula durează șase ore și 20 de minute, fiind unul dintre cele mai lungi filme din istorie, dar și cele mai urmărite, datorită poveștii ecranizate în anii ’70.

Filmul a fost nominalizat la trei premii Globul de Aur în 1978, inclusiv pentru cel mai bun film dramatic, cel mai bun actor într-un film dramatic și cel mai bun regizor. De asemenea, filmul a câștigat premii importante la Festivalul de Film de la Taormina și la Festivalul de Film Religios de la Vaticano.

„Iisus din Nazaret” a fost unul dintre cele mai costisitoare filme realizate în acei ani, având un buget de peste 18 milioane de dolari. A fost filmat în întregime în Israel și a implicat un casting internațional de actori.

În urma castingului minuțios pentru rolul personajului principal, Iisus Hristos, Robert Powell a fost cel mai potrivit actor. Cel mai puternic motiv pentru care a fost ales să dea naștere acestui rol a fost culoarea ochilor săi.

sursă: paginademedia.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0