România riscă să piardă miliarde de la UE, dacă CCR va ataca  din nou legea pensiilor speciale

HomePolitică

România riscă să piardă miliarde de la UE, dacă CCR va ataca  din nou legea pensiilor speciale

  Amendamentele la reforma pensiilor speciale sunt dezbătute şi votate astăzi în comisiile reunite din Parlament. Există riscul ca România să

CCR a decis că purtarea măştii în aer liber este neconstituţională. Ce se va întâmpla cu amenzile date până acum
Revocarea Renatei Weber, neconstituțională: CCR a admis sesizarea PSD
CCR a decis: Starea de alertă este constituțională
Distribuie acest articol

Loading

 

Amendamentele la reforma pensiilor speciale sunt dezbătute şi votate astăzi în comisiile reunite din Parlament. Există riscul ca România să piardă miliarde de la UE pentru că legea va fi din nou atacată la CCR, potrivit unor surse. Astfel, România nu se va încadra în termenul din PNRR pentru trimiterea cererii de plată.

Un nou atac la Curtea Constituțională face ca termenul de depunere a cererii pentru tranșa trei de finanțare din fondurile europene să fie depășită.

Această cerere ar trebui să fie depusă până pe 3 noiembrie, însă dacă judecătorii de la Înalta Curte vor ataca proiectul de lege din nou la Curtea Constituțională, până va veni o nouă rezolvare de la Curte, este depășită data de 3 noiembrie, ceea ce înseamnă că riscăm să pierdem aceste fonduri.

Din ce spun surse politice în momentul de față, atacul la Curtea Constituțională este aproape sigur pentru că magistrații de la Înalta Curte nu ar fi de acord cu aceste amendamente găsite de Ministerul Muncii și de Ministerul Justiției și trimise deja către Bruxelles.

Până la mijlocul acestei săptămâni ar urma să fie depus proiectul în Senat și să fie discutat, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare ar urma să fie adoptată de parlament.

Sursa: Antena 3

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0