Explozii devastatoare la o staţie GPL, pe DN 1 A. Zeci de răniţi. Spitalele din Capitală au activat Planul Alb

HomeNațional

Explozii devastatoare la o staţie GPL, pe DN 1 A. Zeci de răniţi. Spitalele din Capitală au activat Planul Alb

    UPDATE: Guvernul a anunţat situația victimelor la acest moment: Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubati), Universitar – 4 paci

Cine sunt primii români care vor primi vaccinul anti-Covid. Ce spune Alexandru Rafila despre obligativitatea vaccinării
Loteria Vaccinării acordă marele premiu de 1 milion de lei în seara de Revelion. Cum vă puteți înscrie
O româncă de 20 de ani, găsită spânzurată în Italia
Distribuie acest articol

Loading

 

 

UPDATE: Guvernul a anunţat situația victimelor la acest moment: Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubati), Universitar – 4 pacienți – Spitalul de Arși – 4 pacienți (1 intubat), Spitalul Floreasca – 27 pacienti (4 intubați)

Ştirea iniţială: O persoană decedată, alte câteva în stare gravă, intubate, şi zeci de răniţi, după ce sâmbătă au avut loc explozii la o stație GPL din Crevedia, Dâmboviţa, pe DN1A.

Un spital mobil este amenajat la fața locului, iar cele mai importante unităţi medicale din Capitală, Bagdasar şi Floreasca, au activat Planul Alb.

Medicii vin de acasă pentru a elibera locuri pentru victime. Potrivit ultimelor date, în prima explozie au fost rănite şapte persoane, iar în cea de la doua 26 de persoane, pompieri. De asemenea, autorităţile au activat celula de criză. Mai mult, mecanismul de protecţie civilă european va fi activat, astfel încât victimele cu arsuri grave să fie transferate în străinătate, dat fiind faptul că paturile pentru mari arşi, în România, sunt limitate.

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că există pericolul să aibă loc o a treia explozie „la o cisternă care este la distanță”.

Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă. S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată”, a spus Arafat.  

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0