Dezastrul din Crevedia – Ancheta, preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ

HomeNațional

Dezastrul din Crevedia – Ancheta, preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ

  O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timp

Un ambulanţier infectat cu COVID-19 şi-a pus capăt zilelor
Un jandarm, în vârstă de 48 de ani, a murit după ce a aşteptat cinci zile să fie operat. „L-au băgat în mormânt” 
Unde putem merge odată cu ieşirea din starea de urgenţă
Distribuie acest articol

Loading

 

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate. Dintre răniți, 43 sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, fiind făcute cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, duminică dimineaţa, că Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, în cursul zilei de 26 august 2023.

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa”, a precizat sursa citată, conform News.ro.

Staţia GPL din Crevedia, care funcţiona ilegal, este deţinută de fiul primarului municipiului Caracal.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    „Este ingrozitor si tragic ceea ce s-a intamplat la statia de GPL din Crevedia, iar o astfel de tragedie putea fi prevenita. Speram ca autoritatile vor investiga cu atentie aceasta tragedie si ca vor aplica tratarea corespunzatoare pentru a asigura justitia pentru cei implicati.”

DISQUS: 0