26.1 C
Slatina
vineri, mai 7, 2021

Fermierii din Olt trebuie să-şi vizeze carnetele pentru obţinerea rentei viagere, până pe data de 31 august

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
650 de fermieri  din Olt trebuie să depună, până pe data de 31 august 2021, documentele pentru vizarea carnetelor de rentă viageră, în vederea obţinerii subvenţiei de la stat.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură anunţă că, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2020, rentierii agricoli trebuie să obţină viza anuală, până la 31 august 2020. Rentierii care nu au posibilitatea de a transmite electronic documentele, se pot prezenta fizic pentru a le depune la Centrele APIA, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Documentele pe care rentierii agricoli trebuie să le prezinte la depunerea declaraţiilor de vizare sunt: (copie CI/BI/paşaport/contractele de arendare/deciziile de la comisiile de expertiză medicală grad I sau II, decizia pentru limită de vârstă (dacă e cazul), dovadă cont bancar activ, procura notarială,  vor fi puse la dispoziția APIA de către rentier/ împuternicit/ mandatar/ curator prin mijloace electronice, poștă/curier.

Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie 2021, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar. Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului.

În cazul decesului, renta datorată acestuia pe anul trecut poate fi încasată de moştenitorii săi, însă aceştia trebuie să depună la oricare centru judeţean APIA carnetul de rentier al defunctului, certificatul de deces, actul de succesiune, C.I., împuternicirea sau declaraţia notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei, precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email