FOTO. CSM Slatina, remiză albă cu Chindia Târgovişte. Oprescu: „Când nu reuşeşti să câştigi, e important să nu pierzi”. Militaru: „Se adună un punct, în acest campionat în care lupta va fi grea”

HomeSport

FOTO. CSM Slatina, remiză albă cu Chindia Târgovişte. Oprescu: „Când nu reuşeşti să câştigi, e important să nu pierzi”. Militaru: „Se adună un punct, în acest campionat în care lupta va fi grea”

  După victoria cu CS Tunari, CSM Slatina a încheiat cu un rezultat pozitiv, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgovişte, una d

CSM Slatina, victorie tranşată în primul sfert de oră în deplasarea de la Tunari. Oprescu: „Exact aşa am gândit, să ne facem meciul uşor din primele 15 minute”
FOTO. CSM Slatina revine din stagiul pregătirii centralizate de la Fundata. „Toată lumea a terminat pregătirea fără nicio accidentare”
CSM Slatina, joc de pregătire util cu CS Universitatea Craiova, în primul test al verii. „Astfel de jocuri ne arată ceea ce trebuie să punem la punct”
Distribuie acest articol

Loading

 

După victoria cu CS Tunari, CSM Slatina a încheiat cu un rezultat pozitiv, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgovişte, una dintre formaţiile privite drept favorite la promovare. Cu patru puncte adunate în cele două etape, gruparea pregătită de Daniel Oprescu se menţine în prima parte a clasamenului, în timp ce Chindia Târgovişte a strâns doar două puncte, însă dâmboviţenii speră să urce în clasament după meciurile viitoare.

CSM Slatina a îngheiat la egalitate, scor 0-0, confruntarea de pe teren propriu cu formaţia retrogradată din Superligă, Chindia Târgovişte. CSM Slatina a avut câteva ocazii bune prin Vali Alexandru, Ciocâlteu şi Dorin Toma, în primele 45 de minute, în timp ce oaspeţii au avut şi ei situaţii, cea mai mare avându-l protagonist pe Boţogan.

Actul secund, i-a găsit pe slătineni  mai prezenţi în jumătatea adversă, cea mai mare ocazie având-o Mondragon, care a trimis cu capul spre poartă, din situaţie bună, însă balonul a fost deviat în corner. S-a cerut penalty în minutul 84, când Abel Stan a primit o minge în careu, pe dreapta, a pătruns şi a căzut în duelul cu un adversar, însă arbitrul a dictat simulare. Şi în minutul 40 a mai fost o fază controversată, petrecută pe linia de 16 metri, însă Dorin Toma a văzut şi el cartonaşul galben, deşi în această situaţie faultul a fost evident.

S-a terminat 0-0, un rezultat catalogat în cele din urmă drept echitabil de ambii antrenori, însă cu regretul că se putea mai mult.

Daniel Oprescu: „Echipa nu a ajuns la potenţialul la care ne dorim, dar e important să faci puncte”

Nu mă mulţumeşte în totalitate rezultatul. Parţial, obiectivul a fost atins, în sensul că nu am primit gol, dar împreună cu jucătorii ne-am pus speranţe mari că o să câştigăm acest meci, tocmai pentru că era un moment favorabil. Nu ştiu dacă o mai poţi prinde pe Chindia Târgovişte în momente de genul acesta. Adică, nu joacă încă ceea ce vor, plus că s-au renit destul de târziu, au foarte mulţi jucători noi…E adevărat, şi noi avem, dar stăm mai bine la capitolul acesta. Dar, eu am o vorbă, atunci când nu reuşeşti să câştigi, e important să nu pierzi, chiar dacă repriza a doua adversarii nu au ajuns foarte des la poarta noastră, iar noi am stat mai mult în jumătatea lor de teren, cred că totuşi rezultatul este echitabil.

Nu a fost simulare la Dorin Toma, dar nu-mi place sa vorbesc despre arbitraj, nu vorbesc nici despre faza din careu, aşa am procedat şi anul trecut. Aş vrea ca arbitrajele să fie bune, sezonul trecut până la încheierea sezonului regulat au fost bune, în play-off şi play-out au început să apara probleme…Sper să fie arbitraje corecte

Echipa nu a ajuns la potenţialul la care ne dorim, pentru că şi la noi sunt mulţi jucători noi, dar până ajungem la ceea ce ne dorim, este important să faci puncte, pentru că aţi văzut, sunt echipe care se bat la promovare, care nu au reuşit asta.

Vom aborda Cupa României cu jucătorii care evoluează mai puţin, e normal să fie aşa. Avem un lot echilibrat, cum de foarte mulţi ani la Slatina nu a mai fost, oricare poate să intre rezervă şi oricare poate să intre titular, şi tocmai pentru că nu au jocuri în picioare, este normal să le dăm cât mai multe minute să joace, pentru ca în orice moment echipa poate să aibă nevoie de ei. S-a văzut şi astăzi, în repriza a doua, jucătorii veniţi de pe bancă au intrat destul de bine”, a declarat Daniel  Oprescu, după joc.

Militaru: „Slatina are o organizare defensivă foarte bună”

Antrenor în stagiunea trecută la Unirea Dej, Dragoş Militaru are misiunea de a duce Chindia Târgovişte din nou în prima ligă. Tânărul tehnician se aştepta la un meci greu la Slatina, iar până la urmă şi el s-a declarat oarecum mulţumit de rezultat, chiar dacă după primele două etape formaţia dâmboviţeană a acumulat doar două puncte.

Da, mă aşteptam la un meci greu, pentru că statisticile le ştie toată lumea. Au primit două goluri în ultimele 11 meciuri acasă, doar două înfrângeri în Liga a II-a acasă, chiar unul din golurile primite acasă au fost când eram la Unirea Dej, dintr-o fază fixă. Adică, primesc foarte greu gol, poate doar pe o mică neatenţie, au o organizare defensivă foarte bună. Cred că astăzi puteam înscrie, cel puţin în prima repriză, când am avut două ocazii foarte mari,  dar s-a terminat 0-0. Se adună un punct în acest campionat, care este foarte ciudat, în care am spus de la început că orice punct o să conteze, mai ales într-o deplasare la Slatina, unde se câştigă foarte greu punct sau puncte. Nu sunt per ansamblu mulţumit, doar poate prin primsa faptului că  suntem o echipă nou-formată, avem jucători pe hârtie, peste nivelul Ligii a II-a, mai avem şi noi nevoie de timp să ne omogenizăm, să arătăm mai bine. Am văzut, şi astăzi, lucruri care sunt normale din această cauză, jucătorii încă nu se cunosc, e greu în primul unsprezece, dar mai ales atunci când facem schimbări.

Obiectivul intermediar este intrarea în play-off, iar al doilea, să facem tot ce ţine de noi pentru a promova. Cred că va fi o luptă mult mai strânsă, am auzit acum câteva rezultate surprinzătoare şi cred că aşa va fi tot sezonul. Ţinând cont că nu am pierdut în primele două meciuri, am făcut egal cu CSA Steaua, care cred că va fi din nou în play-off, o să fie şi Slatina, care poate să încurce oricând şi oriunde, un pic nu ne-a avantajat nici programul, cu primele cinci etape jucând cu adversare care toate pot ajunge în play-off, teoretic. Dar, o să vedem, punct cu punct se adună, ne dau o anumită încredere, deşi îmi doream mai mult astăzi, la fel şi meciul trecut, când poate meritam, dar am fost egalaţi la ultima fază…Asta este, trebuie să muncim să pregătim meciul cu Buzău, până atunci mai avem un meci de Cupă, în care voi da minute la toată lumea să joace”, a declarat Dragoş Militaru, antrenor Chindia Târgovişte.

CSM Slatina va debuta miercuri, 16 august, în Cupa României. Gruparea slătineană va ântâlni, în deplasare, nou-promovata în Liga a II-a, CSM Alexandria, formaţie care în runda actuală a furnizat surpriza, reuşind să învingă Concordia Chiajna, în deplasare.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0