FOTO. Razie pe drumurile din Olt. 96 de permise de conducere reţinute pentru alcool, viteză, dar şi alte încălcări rutiere

HomeEvenimentRecomandate

FOTO. Razie pe drumurile din Olt. 96 de permise de conducere reţinute pentru alcool, viteză, dar şi alte încălcări rutiere

  96 de permise de conducere au fost reţinute, în doar câteva zile, în cadrul unor acţiuni cu efective mărite pe drumurile din judeţul Olt. De

Peste 100 de permise reţinute pe drumurile din Olt, în doar două zile. Viteza, principala cauză
Bărbat, din Grojdibodu, prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool. 66 de permise au fost reţinute în weekend
Morţi de beţi pe drumurile din Olt. 39 de permise reţinute, dintre care 17 pentru alcool, în doar două zile
Distribuie acest articol

Loading

 

96 de permise de conducere au fost reţinute, în doar câteva zile, în cadrul unor acţiuni cu efective mărite pe drumurile din judeţul Olt. De asemenea, au fost aplicate aproape 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 290. 000 de lei.

În perioada 23-29 octombrie , polițiștii olteni au organizat acțiuni cu efective mărite, pe drumurile din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor organizate de către Serviciul Rutier Olt au fost angrenați 49 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

De asemenea, în cadrul activităților, polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea indisciplinei pietonilor și a bicicliștilor.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 987 de sancțiuni contravenționale, în valoare  de aproximativ 290.000 de lei.

Dintre acestea, 498 au fost aplicate conducătorilor auto, 415 bicicliștilor și 73 pietonilor.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 96 de permise de conducere, dintre acestea 66 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 9 pentru conducerea unui vehic sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 21 pentru alte abateri la regimul rutier, fiind constatate și 5 infracțiuni”, transmite IPJ Olt.

Şoferi prinşi băuţi la Balş şi Rusăneşti. Unul dintre ei nu avea nici permis

În cadrul activităților, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 16:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 2 Osica de Sus, au oprit pentru control, pe strada Principală, din comuna Osica de Sus, un autoturism condus de către un tânăr de 27 de ani, din orașul Balș, județul Olt.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească, în vederea prelevări de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, transmite IPJ Olt.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere , conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ulterior, în jurul orei 20:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din comuna Rusănești, un autoturism condus de un bărbat de 48 ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0