FOTO&VIDEO. Dezastru în restaurantele din Slatina, zona Esplanadă. OPC a închis temporar alte două unităţi de alimentaţie publică

HomeActualitateRecomandate

FOTO&VIDEO. Dezastru în restaurantele din Slatina, zona Esplanadă. OPC a închis temporar alte două unităţi de alimentaţie publică

  Dezastru în restaurantele din zona de promenadă a Slatinei. Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, anunţă închiderea a altor două unităţi

Situaţia cazurilor Covid-19 în fiecare localitate din Olt. Incidenţa la nivelul judeţului este de 0,48
Incidenţa cazurilor Covid-19 în municipiul Caracal este aproape de 0. Lista actualizată în fiecare localitate din Olt
Bărbatul din Caracal,diagnosticat cu COVID-19, rămâne internat, după ce al doilea test a ieşit pozitiv
Distribuie acest articol

Loading

 

Dezastru în restaurantele din zona de promenadă a Slatinei. Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, anunţă închiderea a altor două unităţi de alimentaţie publică, după ce zilele trecute au mai fost închise trei restaurante. Unul dintre ele, care funcţionează de ani de zile, nu deţinea nici măcar autorizaţie din partea Primăriei municipiului Slatina.

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate, dar şi închiderea temporară a activităţii în alte două restaurante din zona Esplanada Slatinei. Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, spune că unul dintre ele nu deţine autorizaţie privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică.

Una dintre unităţi nu deține autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică eliberată de Primăria municipiului Slatina. Au fost găsite la comercializare produse alimentare neconforme, în sensul că nu erau însoțite de elemente de identificare și caracterizare; au fost găsite produse alimentare la care s-a schimbat starea termică fără ca operatorul economic să fie autorizat în acest sens; frigidere și blaturi depozitare ustensile neigienizate și cu urme de rugină; paviment distrus în unele locuri; coșuri fără pedală; nu există grafic schimb ulei; tavanul bucătăriei nu este curățat; în toate meniurile nu se menționează faptul că produsul provine din produs congelat; folosire castroane și ligheanul din plastic; folosire produsul Gran cucina în loc de smântână; nu există grafic schimb ulei; ladă frigorifică cu gheață în exces.

S-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 18000 lei, 2 avertismente și s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

De asemenea, la celălalt restaurant verificat, s-au aplicat amenzi în valoare de 10. 000 de lei, dar şi oprirea temporară a activităţii.

Printre deficienţele constatate se numără: produse fără elemente de caracterizare și identificare,fără păstrarea  produselor la temperatura recomandata de producător,produse cu stare termica modificata, măsură de la bar neomologata, cantar ce îl folosea la bucătărie neomologat agregate frigorifice neigienizate,gresie sparta lavabila exfoliata,în bucătărie neigienizata,practici comerciale incorecte. Operatorul a fost sancționat cu amenda în valoare totala de 10000 lei și 3 avertismente. Se oprește temporar prestarea serviciului pana remedierea deficientelor”, a mai spus preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0