Gripa suspendă cursurile la Şcoala „George Poboran”, din Slatina. Două cazuri confirmate şi alte suspiciuni în clasa în care nu se mai fac ore

HomeInvățământ

Gripa suspendă cursurile la Şcoala „George Poboran”, din Slatina. Două cazuri confirmate şi alte suspiciuni în clasa în care nu se mai fac ore

DSP Olt a propus supendarea orelor de curs în clasa pregătitoare B a Şcolii „George Poboran”, din cauza gripei. Astfel, elevii din acea clasă vor rămâne acasă pentru umătoarele cinci zile.

Gripa îi ţine acasă pe copii

Bilanţul primei săptămâni epidemice de gripă: 10 morţi
O femeie, din Olt, al doilea deces din ţară din cauza gripei de tip A
Tânără de 25 de ani, moartă din cauza gripei
Distribuie acest articol

Loading

Având in vedere depistarea a doua cazuri confirmate cu gripa tip B in clasa pregatitoare B din colectivitatea de invatamant a Şcolii „George Poboran” Slatina şi suspiciunea altor patru cazuri in aceeaşi clasa de invăţământ, precum şi rata absenteismului crescut ( peste 70% ), Direcţia de Sănătate Publică Olt propune suspendarea desfăşurării cursurilor în clasa pregatitoare B, pentru cinci zile.

Din cauza depistării circulaţiei virusului gripal in colectivitatea respectivă, se va avea in vedere intensificarea masurilor de prevenire a imbolnavirilor prin viroze, inclusiv gripa. Se va realiza triajul epidemiologic, zilnic, in colectivităţile şcolare şi preşcolare ( personalul medical în colaborare cu personalul unitătii de învăţământ ). Se vor sigurara condiţiile de igienă personală şi de colectivitate, cât şi acţiuni de curaţenie si dezinfecţie curente a suprafeţelor.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1