HARTĂ. Canicula se menţine, dar meteorologii au emis şi avertizări de vijelii, grindină şi descărcări electrice

HomeActualitateRecomandate

HARTĂ. Canicula se menţine, dar meteorologii au emis şi avertizări de vijelii, grindină şi descărcări electrice

  Meteorologii au emis, pe lângă Codul Portocaliu de caniculă, valabil astăzi 19 iulie, pentru sudul ţării, şi avertizări de instabilitate atm

CJSU Olt, în alertă în aceste zile caniculare. Sunt amenajate 14 puncte de prim ajutor şi distribuire a apei
Val de aer tropical, de miercuri. Meteorologii anunță temperaturi de peste 37 de grade la umbră
HARTĂ. Zilele toride continuă. Cod Galben de caniculă
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis, pe lângă Codul Portocaliu de caniculă, valabil astăzi 19 iulie, pentru sudul ţării, şi avertizări de instabilitate atmosferică. Astfel, Oltenia se află în intervalul 19 iulie, ora 12.00, 20 iulie, ora 10.00, sub Cod Galben de vijelii, grindină şi descărcări electrice.

În intervalul menționat, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Totodată, în intervalul 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00, va fi Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică pentru zona Banat şi vestul Olteniei.

„În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp)”, se mai arată pe site-ul ANM.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0