Închisoare pentru şoferii băuţi sau drogaţi care provoacă un accident mortal. Peste 400 de olteni, depistaţi băuţi sau drogaţi în primele 6 luni ale anului

HomeEvenimentRecomandate

Închisoare pentru şoferii băuţi sau drogaţi care provoacă un accident mortal. Peste 400 de olteni, depistaţi băuţi sau drogaţi în primele 6 luni ale anului

  Potrivit noii legislaţii, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conduc

VIDEO&FOTO. Şofer luat de radar atât pe DEx 12, cât şi pe DN 65, la Negreni. Altul, prins cu peste 200 km pe oră, pe Drumul Expres
Tânăr, în vârstă de 20 de ani, drogat la volan pe Drumul Expres Craiova-Piteşti
Slătinean, la volan fără permis. Poliţiştii olteni au reţinut 113 permise, în două zile de verificări
Distribuie acest articol

Loading

 

Potrivit noii legislaţii, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. În Olt, în primele 6 luni ale acestui an, peste 400 de şoferi au fost depistaţi băuţi în trafic sau sub influenţa substanţelor interzise.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat pe 13 iulie activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative.

Astfel, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Totodată, acestora le-a fost transmis și faptul că un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori nu dețin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru polițiștii olteni, care, zilnic, desfășoară activități în acest sens.

În primele 6 luni ale anului 2023, în județul Olt, au fost depistați 417 conducători auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor și 95 fără permis de conducere.

Acțiunile de informare a conducătorilor auto continua și în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu iși pună viața în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situații”, transmite IPJ Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0