ISU Dolj, despre incendiul devastator din Craioviţa Nouă:„ Au ars locuințele situate la mansarda imobilului, fiind afectate însă și apartamente de la etajele inferioare ale imobilului”

HomeEvenimentRecomandate

ISU Dolj, despre incendiul devastator din Craioviţa Nouă:„ Au ars locuințele situate la mansarda imobilului, fiind afectate însă și apartamente de la etajele inferioare ale imobilului”

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat cauza incendiului devastator din cartierul Craioviţa Nouă, izbucnit în această dimin

Gest extrem, în Argeş. Un lucrător în bucătărie, de origine nepaleză, s-a sinucis
Accident Dăneasa: Apel de donare de sânge pentru unul dintre tinerii aflaţi în maşina căzută de pe pod
Un adolescent, din Corabia, nu a mai fost văzut de câteva zile. Mama sa l-a dat dispărut
Distribuie acest articol

Loading

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat cauza incendiului devastator din cartierul Craioviţa Nouă, izbucnit în această dimineaţă. Focul deschis în spații închise reprezintă, potrivit ISU Dolj, cauza probabilă a incendiului izbucnit la mansarda unui bloc, extins la alte două. Zeci de locuinţe au fost distruse în totalitate, aproximativ 100 de oameni rămânând sub cerul liber.

Apelul la 112 a venit în jurul orei 08.09, iar la fața locului au fost trimise două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. Potrivit ISU Dolj, primele echipaje de intervenție au venit de la subunitatea de pompieri în al cărei raion de intervenție se afla locația indicată de apelant,care au sosit la fața locului la ora 08:20.

După efectuarea recunoașterii au fost solicitate în sprijin autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciale de lucru la înălțime, de descarcerare și echipaje SMURD.

Locatarii imobilului s-au autoevacuat (aproximativ 80 de persoane) până la sosirea echipajelor de intervenție, iar pompierii ajunși la fața locului au început operațiunile de căutare-salvare a eventualelor persoane surprinse în apartamente, fiind evacuate patru persoane, două dintre acestea găsite blocate într-un lift.

 Pe parcursul intervenției au fost asistate medical la fața locului șase persoane care au suferit atacuri de panică, acestea refuzând însă transportul la spital, iar un bărbat a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și căilor aeriene, acesta fiind transport de echipajul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

 Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a intervenit cu nouă autospeciale de lucru cu apă și spumă, trei autospeciale de lucru la înălțime, o autospecială de descarcerare, ambulanțe, dar și autospeciale pentru suport operativ. Totodată, ISU Olt a sprijinit operațiunile de intervenție cu o autospecială de lucru la înălțime, dar a asigurat și o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a preluat atribuțiile în zona de responsabilitate a subunităților ISU Dolj care acționau cu toate resursele proprii la locul incendiului.

 În urma incendiului au ars locuințele situate la mansarda imobilului, fiind afectate însă și apartamente de la etajele inferioare ale imobilului.

Cauza probabilă de producere a incendiului, stabilită după finalizarea operațiunilor de intervenție, o reprezintă focul deschis în spații închise”, transmite ISU Dolj.

Deoarece locuitorii s-au arătat nemulţumiţi de modul în care salvatorii au intervenit, ISU Dolj vine cu următoarele precizări.

Înțelegând emoțiile oamenilor afectați de producerea situațiilor de urgență, considerând însă că acestea nu trebuie să se transforme în manifestări agresive de orice fel, facem un apel către populație să sprijine oricând este nevoie structurile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență și să nu împiedice în niciun fel acțiunile desfășurate pentru limitarea și lichidarea urmărilor acestora”, mai transmite ISU Dolj, printr-un comunicat de presă.

Sursa foto: tvfoltenia.ro

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0