Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina pe 15 ianuarie: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a reveni la normalitate”

Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina pe 15 ianuarie: „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a reveni la normalitate”

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, în această după-amiază, prima conferinţă de presă din noul an. Şeful statutului a vorbit despre importanţa vaccinării anti-Covid 19, precizând că măsurile de protecţie sanitară trebuie în continuare respectate.

Distribuie pe Facebook

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. De succesul campanie de vaccinare depinde în mare măsură evitarea unor crize profunde și revitalizarea economiei. Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, pentru a obține imunizarea populației la nivel național.

Le solicit tuturor autorităților să dea dovadă de implicare și de colaborare loială. Dacă reușim ca până în vară să vaccinăm un procent semnificativ din populație, eforturile tuturor vor fi răsplătite. Până atunci, măsurile de protecție rămân imperative. Suntem încă departe de o incidență care să permită relaxarea restricțiilor. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina public împotriva Covid-19 vineri, 15 ianuarie, odată cu începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare din România.

Întrebat de jurnaliști de ce până acum nu s-a vaccinat, Iohannis a răspuns că „nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față”.

Nu cred că prin faptul că nu m-am vaccinat până acum, s-a produs vreo neîncredere în rândul oamenilor. Dimpotrivă, decizia a fost ca în prima etapă să se vaccineze tot personalul medical.

Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău de loc”, a declarat Klaus Iohannis.

 

COMMENTS