Klaus Iohannis, nou avertisment pentru români: „Până în 15 mai, staţi acasă!”

HomeNațional

Klaus Iohannis, nou avertisment pentru români: „Până în 15 mai, staţi acasă!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă după întâlnirea avută la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Preşedintele a anunţat că purtarea măştii este obligatorie, după 15 mai, în spaţiile publice închise şi în transportul în comun

Un poliţist din Gorj premiat de Marcel Vela a cântat la un chef cu zeci de persoane. Agentul saxofonist este anchetat
S-a înregistrat al optulea deces din cauza COVID-19. Pacientul era internat la Craiova
Alţi 108 români aduşi în ţară, de data aceasta din Irak şi Dubai
Distribuie acest articol

Loading

S-a discutat despre planul de relaxare a măsurilor legate de prevenirea pandemiei COVID-19. Preşedintele ţării a anunţat că purtarea măştii chirurgicală va fi obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis:

Bună ziua. Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun (nr. cu mască). Am avut astăzi o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa numitul plan de relaxare
Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și în acest sens vom avea un plan destul de detaliat în scurt timp.
Am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți trebuie anunțate din timp. Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție.
Am decis astăzi ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.
O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.
Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare.
Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.
O activitate importantă este cea școlară. Voi avea o întâlnirea cu min. educației pentru a elabora un plan pentru revenirea elevilor la școală. Un plan este necesar și pentru revenirea activității economice.
Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai.
Pas cu pas, după un calendar care ține și de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate. Pe măsură ce interdicțiile vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare”, a anunțat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis, prima declaraţie după Paşte: „E timpul să ne gândim la un plan de relaxare”

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0