Lista PSD la europarlamentare deschisă de Mihai Tudose

HomePolitică

Lista PSD la europarlamentare deschisă de Mihai Tudose

  Fostul premier Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, susţin surse politice pentru News.ro. Pentru l

Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş la funcţia de premier
Un bărbat, din Deveselu, amendat cu 2.000 de lei, pentru promovarea pe Facebook a unui candidat, în ziua scrutinului electoral
Deputat PSD de Argeş, exclus din partid. Ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor
Distribuie acest articol

Loading

 

Fostul premier Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, susţin surse politice pentru News.ro. Pentru locul doi, cele mai mari şanse le are Carmen Orban, consiliera premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate. A treia poziţie ar urma să fie ocupată de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte al socialiştilor europeni. Cel puţin două locuri eligibile pe lista PSD vor fi cedate pentru candidaţii PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu. ”Unul e rezervat deja pentru Maria Grapini. Pentru al doilea loc se luptă Lavinia Şandru şi o jurnalistă din trustul Intact”, susţin sursele citate.

 

Europarlamentarul Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru Bruxelles. Tudose a fost premier între iunie 2017 şi ianuarie 2018. A demisionat din guvern şi, ulterior, din partid după un conflict cu Liviu Dragnea. La alegerile europarlamentare din 2019 a obţinut un loc de eurodeputat pe listele ProRomânia. S-a întors în PSD după ce Marcel Ciolacu a devenit preşedinte al social-democraţilor. Mihai Tudose a anunţat miercuri că va candida pentru un nou mandat la Bruxelles. Întrebat pe ce loc va fi PSD la alegerile europarlamentare, Tudose a răspuns: ”Vom ieşi pe primul loc cu un scor mare. Sper să fie peste 30%”.

Locul doi pe lista PSD va fi ocupat de o femeie, pentru echilibru de gen. Potrivit surselor citate, în acest moment favorită este Carmen Orban, consilierul premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate. În perioada 2011-2019, Carmen Orban a fost manager al Institutului Clinic Fundeni.

Locul trei e rezervat pentru Victor Negrescu, vicepreşedinte al socialiştilor la nivel european şi principalul sfetnic al premierului Marcel Ciolacu pe politică europeană. Negrescu va bifa astfel al treilea mandat ca deputat la Bruxelles.

Următoarele locuri vor fi ocupate de Claudiu Manda (Dolj) şi Dragoş Benea (Bacău), urmaţi de Maria Grapini, candidat din partea PUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu. „PUSL va primi încă un loc eligibil. Carmen Avram nu mai are susţinere şi ar putea fi înlocuită cu o altă jurnalistă din trustul Intact, însă concurenţa e mare: în cursă a intrat şi Lavinia Şandru”, susţin surse din conducerea PSD.

Aşadar, pentru PSD mai rămân trei-patru locuri eligibile, în funcţie de scorul partidului. „Dintre actualii eurodeputaţi, se luptă să mai prindă un loc Dan Nica şi Rovana Plumb. La uşa partidului bate şi Corina Creţu, aleasă în 2019 pe locurile ProRomânia, dar se opune Mihai Tudose. Din regiunea Moldova, Marius Budăi sau Doina Teodorovici de la Botoşani ar putea obţine un loc eligibil. Gabriela Firea a fost un nume luat în calcul, dar doamna Firea nu e dispusă deocamdată să plece la Brixelles”, susţin sursele citate.

Cum ar putea arăta lista PSD pentru europarlamentare:

 

  1. Mihai Tudose
  2. Carmen Orban
  3. Victor Negrescu
  4. Claudiu Manda
  5. Dragoş Benea
  6. Maria Grapini
  7. Doina Teodorovici / Marius Budăi
  8. Dan Nica / Rovana Plumb
  9. Lavinia Şandru / candidat PUSL
  10. Corina Creţu

Sursa: news.ro

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0