Meteorologii au emis Cod Roşu de caniculă. Temperaturile depăşesc 40 de grade

HomeActualitateRecomandate

Meteorologii au emis Cod Roşu de caniculă. Temperaturile depăşesc 40 de grade

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe averizări de caniculă, pringtre care Cod Roşu pentru ziua de marţi, 25 iulie, care

Revine canicula. Trei zile cu temperaturi de până la 36 de grade
Val de căldură şi disconfort termic accentuat în următoarele două zile
Meteorologii au prelungit Codul Portocaliu de caniculă
Distribuie acest articol

Loading

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe averizări de caniculă, pringtre care Cod Roşu pentru ziua de marţi, 25 iulie, care vizează județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București.

Temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat, anunţă meteorologii care au emis primul Cod Roşu din această vară. Astfel, marţi, 25 iulie, în sudul ţării va fi Cod Roşu.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, transmite ANM.

Miercuri (26 iulie), valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării. În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Va fi Cod Portocaliu în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București va fi Cod Roşu.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, transmite ANM.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0