Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant. Spitalele COVID din Bucureşti sunt aproape pline, iar secţia pentru copiii infectaţi cu SARS-
Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant. Spitalele COVID din Bucureşti sunt aproape pline, iar secţia pentru copiii infectaţi cu SARS-COV2 de la Spitalul Grigore Alexandrescu va fi redeschisă. Autorităţile recomandă din nou purtarea măştilor de protecţie la interior.
Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că de marţi se revine la raportarea zilnică a cazurilor COVID-19 ca urmare a creşterii alarmante a îmbolnăvirilor. În Bucureşti, secţiile spitalelor care tratează pacienţi infectaţi cu virusul SARS-COV 2 sunt aproape pline. Managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti anunţa zilele trecute că în calcul extinderea numărului de locuri pentru pacienţii COVID-19.
„Secţia pe care o dedicasem covidului este plină şi facem demersuri ca să extindem numărul de paturi conform planului de rezilienţă. Secţia iniţială avea 33 de locuri, o să dublăm numărul de locuri, pe acelaşi palier. Deocamdată nu e surclasat ATI-ul, dar sunt în permanenţă cazuri. Avem un ATI mixt acum, din cele 9 locuri 6 sunt dedicate covidului, 3 locuri sunt ocupate în acest moment, dar asta şi din cauză că celelalte 3 sunt într-un proces de renovare.
Tulpinile circulante acum, 4 şi 5, nu diferă faţă de cele omicron originale, dar diferă ca şi transmisibilitate, sunt mult mai contagioase decât primele variante de omicron, aşa că evident pot genera mult mai repede un număr mare de cazuri. Dacă apare brusc un număr mare de cazuri evident că, chiar dacă procentual cazurile severe nu sunt multe, în valoarea absolută vor fi mai multe dacă populaţia afectată va fi mai mare. Atunci apare o potenţială problemă.
Nu se pune problema redeschiderii secţiei externe, suntem un spital făcut pe acel plan de rezilienţă şi recrudescenţă, lucru pe care îl şi punem în aplicare, acum creştem numărul de paturi de covid şi mai scădem din cele de infecţioase dar per total, cel puţin până acum nu se preconizează depăşirea capacităţii spitalului”, a explicat Dr. Simin Aysel Florescu, managerul unităţii sanitare, pentru News.ro.
DSP Bucureşti a trimis managerilor de spitale o adresă prin care sunt rugaţi să reactiveze planurile de rezilienţă pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă, scrie Digi 24.
Ministerul Sănătăţii a anunat că luni va transmite buletinul COVID-19 săptămânal, cu datele din săptămâna 4 – 10 IULIE 2022, iar de marți va reveni la raportarea zilnică.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus săptămâna trecută într-o conferință de presă că România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.
Rafila a estimat că la începutul lunii august România ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.
COMMENTS