28.2 C
Slatina
miercuri, iunie 23, 2021

Muncă la negru într-un salon de înfrumuseţare din Slatina. Amenda aplicată de ITM Olt

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

Controalele inopinate ale inspectorilor ITM Olt au scos la iveală, şi în luna aprilie, o serie de nereguli în rândul angajatorilor. Un salon de înfrumuseţare din Slatina a fost amendat cu 20.000 de lei pentru munca la negru.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna aprilie,  230 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 290 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 147 sancțiuni, din care 141 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 45.500 lei.

În luna aprilie 2021, inspectorii de muncă au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată (agent economic din Slatina, obiect activitate coafură).  Agentului economic care o folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 11 evenimente, soldate cu 11 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt.

Printre alte deficienţe constatate se numără neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini, nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email