Muncă la negru la două benzinării din judeţul Olt

HomeSocial

Muncă la negru la două benzinării din judeţul Olt

  O benzinărie din Grădinari şi una din Slatina au fost depistate, în luna septembrie, cu persoane care lucrau fără forme legale. Valoarea tot

Un restaurant, din Slatina, şi o societate de construcţii, din Slătioara, amendate pentru munca la negru
ITM Olt atenţionează angajatorii să îmbunătăţească condiţiile muncitorilor care sunt supuşi riscului de a dezvolta afecţiuni musculo-scheletice
Fabrică de pâine, din Scorniceşti, depistată cu persoane care munceau la negru
Distribuie acest articol

Loading

 

O benzinărie din Grădinari şi una din Slatina au fost depistate, în luna septembrie, cu persoane care lucrau fără forme legale. Valoarea totală a amenzilor aplicate de ITM Olt este de 40.000 de lei.

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna septembrie,  242 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 394 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:

  • neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
  • muncă;
  • neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
  • netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
  • neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
  • neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
  • neefectuarea controlului medical periodic,

iar pentru cele mai grave s-au aplicat 205 sancțiuni, din care 186 avertismente și 19 amenzi în valoare totală de 108.000 lei.

În luna septembrie 2023, inspectorii de muncă au identificat două persoane care desfășurau muncă nedeclarată (o persoană la un angajator din Grădinari – comerţ carburant, o persoană la un angajator din Slatina – comerţ carburant). Celor doi angajatori care le foloseau le a-u fost aplicate amenzi în valoare de 40.000 lei”, transmite ITM Olt.  

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0