Munca la negru la mai multe firme din Slatina. 140.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate

HomeSocial

Munca la negru la mai multe firme din Slatina. 140.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate

  Mai multe firme din Slatina au fost depistate, în urma controalelor efectuate de ITM Olt, cu persoane care lucrau fără forme legale. Valoare

Piaţa muncii are nevoie de ajutor de bucătari. AJOFM Olt organizează cursuri de formare profesională
Românii plecaţi la muncă, în Norvegia, victime ale exploatării şi înşelătoriilor financiare. ITM Olt trage un semnal de alarmă
Absolvenţii promoţiei 2022 sunt aşteptaţi să se înregistreze la AJOFM Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Mai multe firme din Slatina au fost depistate, în urma controalelor efectuate de ITM Olt, cu persoane care lucrau fără forme legale. Valoarea toatală a amenzilor aplicate se ridică la suma de 140.000 de lei.

Inspectorii ITM Olt au identificat, în luna mai 2023, şapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată, în cadrul a şase sacietăţi din Slatina. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 140.000 de lei.

Este vorba despre o persoană la un angajator din Slatina, obiect de activitate comerț, o persoană la o societate din Slatina, care se ocupă cu activități de curățenie, o altă persoană la un angajator din Slatina, care are obiect de activitate comerț, două persoane la un angajator din Slatina, având obiectivul activităţii intermediari, o persoană la iun restaurant din Slatina şi  o altă  persoană la un angajator din Slatina, din domeniul transporturi. Celor şase angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei”, transmite ITM Olt.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 204 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:

  • neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de
  • muncă;
  • neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
  • netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
  • neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
  • neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
  • neefectuarea controlului medical periodic,

iar pentru cele mai grave s-au aplicat 101 sancțiuni, din care 90 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 157.500 lei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0