News Flux vă urează un Paşte liniştit şi binecuvântat, alături de cei dragi!

HomeActualitateRecomandate

News Flux vă urează un Paşte liniştit şi binecuvântat, alături de cei dragi!

  Sărbătoarea Paștelui simbolizează bucurie, lumină și speranță. Credincioșii din întreaga lume primesc marea sărbătoare a Paștelui cu iubire,

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion
Vremea de Sărbători: temperaturi scăzute, dar slabe șanse să avem zăpadă de Crăciun
Galerie FOTO. Aproape o tonă de carne de miel confiscată de Protecţia Consumatorilor. Ce nereguli s-au găsit
Distribuie acest articol

Loading

 

Sărbătoarea Paștelui simbolizează bucurie, lumină și speranță. Credincioșii din întreaga lume primesc marea sărbătoare a Paștelui cu iubire, împlinire sufletească și veselie.

 

Paștele este printre cele mai importante sărbători ale creștinilor. De Paște se sărbătorește, bineînțeles, învierea Domnului. De aceea, în mod simbolic, această sărbătoare este asociată cu venirea primăverii și trezirea naturii la viață și se celebrează încă din secolul al XV-lea în preajma echinocțiului de primăvară.

 

Originea cuvântului „paște” este evreiască și însemna trecere – trecerea evreilor peste Marea Roșie către tărâmul făgăduinței dar și trecerea la un nou sezon, către un nou început.

 

Cel mai cunoscut obicei de Paște este cel al vopsirii ouălor în culoarea roșie. Acest lucru se face în Joia Mare. În zilele noastre, sunt folosite și alte culori. Există mai multe mituri care explică de ce este folosită culoarea roșie iar în cele mai multe dintre ele această nuanță reprezintă sângele Mântuitorului. În Europa de Est, deci și în țara noastră, s-a dezvoltat de-a lungul timpului frumosul și elaboratul obicei al încondeierii ouălor de Paște – adică trasarea diverselor modele complexe pe suprafața ouălor după ce acestea au fost vopsite. Ouăle decorate se spune că îi protejează pe cei din casă de ghinion.

 

Masa de Paște, care are loc duminică, este un moment foarte important. Pe lângă ouă, se prepară și alte mâncăruri specifice, precum drobul, pasca sau cozonacul. Un alt moment important din cadrul mesei este ciocnitul ouălor de Paște. Se spune că din primul ou ciocnit la masă trebuie să mănânce toată lumea, pentru ca familia să fie unită.

 

Sărbătoarea Paștelui este și un prilej de reuniune cu membrii familei, când se lasă deoparte grijile și problemele de zi cu zi, iar gândurile se îndreaptă către fapte bune și recunoștință.

 

News Flux vă urează, tuturor, Paşte Fericit!

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0