Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

HomeNațional

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

  Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău. Vicepreşedintele Curţii de Conturi a fost r

Mai puţine îmbolnăviri noi, dar şi 729 de persoane vindecate, care au fost externate, sunt veştile bune ale zilei în privinţa COVID-19
Un ambulanţier infectat cu COVID-19 şi-a pus capăt zilelor
Klaus Iohannis prelungeşte cu încă o lună starea de urgenţă: „Nu este momentul să ne relaxăm”

 

Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău. Vicepreşedintele Curţii de Conturi a fost reţinut duminică de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice. Elena Matache, inculpată în același dosar, va fi plasată în arest la domiciliu.

Procurorii DNA spun că fostul senator PSD de Giurgiu i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar dintr-o comună ca să dea, cu dedicaţie, un  contract unei firme administrate de o rudă de-a sa. În același dosar, a mai fost reținut şi reprezentantul unei firme, pentru complicitate la dare de mită.

„În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte”, se arată în comunicatul DNA.

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0