Norme de disputare a meciurilor în situaţia în care în cadrul unei echipe apar cazuri COVID-19

HomeSport

Norme de disputare a meciurilor în situaţia în care în cadrul unei echipe apar cazuri COVID-19

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din 18 august s-au aprobat  următoarele principii de desfășurare a competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21, în contextul pandemiei COVID-19. Se poate ajunge până la pierderea meciului cu 3-0, dacă nu pot fi îndeplinite condiţiile stabilite de forul fotbalistic.

Se poate ajunge până la pierderea meciului cu 3-0

CSM Slatina, adversar de Liga a III-a în play-off-ul Cupei României. Meciul se joacă în deplasare
Minerul Costeşti, prima adversară la barajul de promovare a campioanei Oltului
FOTO. CSM Slatina, la barajul de promovare de pe primul loc. Ovidiu Burcă: „ A fost o repetiţie bună înaintea primului joc de baraj”

În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:

Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar).

Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.

În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.

În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

Dacă va exista situația în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condițiile menționate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi”, se arată pe site-ul FRF.

Aceeași prevedere se va aplica și la finalul play-off-ului / play-out-ului. Prin excepție, partidele din Cupa României și jocurile de baraj nu se pot reprograma.

Print Friendly, PDF & Email

COMENTARII

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0