O a treia persoană reţinută în cazul furtului unui ansamblu de vehicule de pe DN 65, în localitatea Găneasa

HomeEvenimentRecomandate

O a treia persoană reţinută în cazul furtului unui ansamblu de vehicule de pe DN 65, în localitatea Găneasa

  Un al treilea bărbat, implicat în cazul furtului unui ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă, de pe DN 65, în localitat

VIDEO. Bărbat, din Dolj, reţinut după ce şi-a agresat fosta concubină, aflată în maşină cu un tânăr
VIDEO. A vrut să fure telefoane dintr-un amanet, dar s-a declanşat alarma. Bărbatul, din Corabia, reţinut 24 de ore
Un bărbat, din Olt, şi-a agresat sexual fiica de 16 ani. S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore
Distribuie acest articol

 

Un al treilea bărbat, implicat în cazul furtului unui ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă, de pe DN 65, în localitatea Găneasa, petrecut în decembrie 2022, a fost reţinut. Este vorba despre un bărbat, de 38 de ani, din Vâlcea, care i-ar fi încurajat şi susţinut pe doi tineri, unul din Piteşti, iar celălalt din Braşov, să comită furtul. Potrivit unor surse, bărbatul reţinut ieri este chiar patronul firmei de transport şi ar fi recurs la acest gest cu scopul valorificării încărcăturii. TIR-ul era încărcat cu pneuri aduse din străinătate. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut pe data de 8 mai unbărbat cercetat într-un dosar de furt calificat.

În fapt, la data de 12 decembrie 2022, în jurul orei 13:00, Inspectoratul de Poliție  Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de un bărbat din județul Vâlcea cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorca, ce se afla în afara părții carosabile a Drumului Național 65, în localitatea Găneasa, județul Olt, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, poliţiştii au identificat 2 tineri, respectiv un tânăr în vârstă de 23 de ani din municipiul Brașov și un tânăr  în vârstă de 25 de ani din municipiul Pitești, bănuiți de comiterea faptei.

În vederea documentarii activității infracționale, la data de 27 februarie 2023, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare în județele Brașov și Argeș, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri ce au legătură cu săvârșirea infracțiunii.

În urma probatoriului administrat, la data de 27 februarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor 2 tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La data de 28 februarie a.c., cei 2 tineri au fost prezentați Judecatoriei Balș, care a admis propunerea parchetului și a dispus masura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, tinerii au fost reintroduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În continuarea cercetării penale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au documentat activitatea infracțională a unei a treia persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Prundeni, județul Vâlcea, care i-ar fi instigat și sprijinit pe cei 2 tineri la săvârșiriea infracțiunii de furt calificat”, transmite IPJ Olt.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au dispus pe data de 8 mai măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 38 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0