O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la Spitalul de Urgenţă Pitești

HomeNațional

O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la Spitalul de Urgenţă Pitești

O unitate mobilă ATI cu 12 paturi va fi instalată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, în condiţiile în care în Argeş nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă. Purtarea măștii va deveni obligatorie și în spațiile publice deschise din județ, începând de joi. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Klaus Iohannis, de Ziua Copilului: „Dragi copii, fiţi aliaţii mei în această luptă împotriva virusului”
Mihail Gorbaciov, ultimul lider comunist al Uniunii Sovietice, s-a stins din viaţă
Guvernul se pregăteşte să introducă starea de criză în România. Ce înseamnă acest lucru
Distribuie acest articol

Loading

Numărul pacienţilor în stare critică este alarmant de mare. În acest moment (…) nu mai există niciun loc în terapie intensivă. Aşteptăm Terapia Intensivă Mobilă, care va sosi la Piteşti în cursul zilei de astăzi. Posibilităţile de internare a pacienţilor simptomatici şi critici sunt, în acest moment, limitate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, care este şi vicepreşedinte al CJSU Argeş, potrivit Agerpres.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 97 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate marţi de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.911.

În spitale sunt internaţi 546 de pacienţi, dintre care 15 la ATI. De asemenea, 385 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 900 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 109 au murit.

În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani.

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune.

sursa: digi24.ro

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0