DOCUMENT. Măsuri ce vor intra în vigoare de la 1 august 

HomeActualitate

DOCUMENT. Măsuri ce vor intra în vigoare de la 1 august 

Premierul Ludovic Orban a semnat un ordin prin care masca devine obligatorie inclusiv în anumite spații deschise din București. Alte măsuri anunțate de Grupul de Comunicare Strategică includ închiderea teraselor după ora 23. Măsurile vor intra în vigoare începând cu 1 august.

Slatina are, în continuare, rata de infecare de peste 1 caz la mia de locuitori, iar trei localităţi se află în scenariul roşu al cazurilor COVID-19
FOTO. Poliţiştii au verificat nunţile şi botezurile din Caracal şi Slatina. S-au aplicat amenzi organizatorilor care au permis accesul persoanelor nevaccinate
Tarife neschimbate la Ştrandul Ostroveni. Cât scoate din buzunar o familie, pentru o zi de bălăceală
Distribuie acest articol

Loading

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marți seară, introducerea obligativității măștii inclusiv în spațiile deschise, în anumite condiții.

Art. 1 (1) Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

(2) Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Următoarele categorii de persoane sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii. Este vorba despre:

  • persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise, în București.

Măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru Capitală Terasele din București, precum și sălile de jocuri vor fi închise după ora 23.

Art. 2 (1) Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00 – 06:00.

(2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 3 Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00 –  06:00

Art. 4 Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Documentul poate fi consultat aici: document

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0