Oltenia, sub Cod Galben de ploi, vijelii şi grindină

HomeActualitateRecomandate

Oltenia, sub Cod Galben de ploi, vijelii şi grindină

  Meteorologii au emis avertizări Cod Galben de ploi, vijelii şi grindină ce vizează Banatul, Oltenia, Transilvania şi Crişana. Avertizarea in

Meteorologii au emis Cod Roşu de caniculă. Temperaturile depăşesc 40 de grade
Vreme cu temperaturi de vară, începând de luni
Temperaturi peste medie în aprilie. Prognoza pentru perioada 25 martie – 22 aprilie 2024
Distribuie acest articol

Loading

 

Meteorologii au emis avertizări Cod Galben de ploi, vijelii şi grindină ce vizează Banatul, Oltenia, Transilvania şi Crişana. Avertizarea intră în vigoare din această după-amiază, de la ora 16.00.

 

In interval de valabilitate: 21 mai, ora 16.00 – 22 mai, ora 10.00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

 

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50…70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, transmite ANM.

 

De asemenea, în interval de valabilitate: 22 mai, ora 10 – 23 mai, ora 10, va intra în vigoare un alt Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități însemnate de apă.

 

În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, transmite ANM.

 

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0