32.3 C
Slatina
miercuri, iunie 29, 2022

Oltenii care prezintă simptome de infectare Covid-19 se pot testa gratuit la medicul de familie

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioană
Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -

 

Persoanele care prezintă simptomatologie de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din judeţul Olt se pot testa la medicul de familie. Potrivit CAS Olt, 116 medici de familie şi-au exprimat dorinţa de a încheia contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2. Pentru fiecare persoană testată medicul de familie este remunerat cu 50 de lei.

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunţă că activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, de către medicii de familie.

De testare în cadrul cabinetului medicului de familie beneficiază toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau care sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore între două testări succesive. Persoanele eligibile pentru testare sunt persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2 care se încadrează în metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, care se publică la adresa www.insp.gov.ro şi se actualizează periodic”, transmite CAS Olt.

Pentru activitatea de testare realizată, validată ca serviciu prin raportarea informaţiilor privind persoanele testate în Corona Forms, tariful este de 50 lei/persoană şi cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării. Medicul de familie nu percepe sume suplimentare de la persoanele pentru care acordă serviciul de testare.

Pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, medicii de familie care au încheiate cu casa de asigurări de sănătate contracte pentru realizarea activității de vaccinare împotriva COVID-19, încheie acte adiționale la aceste contracte iar medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru realizarea activitații de vaccinare împotriva COVID-19 vor încheia contracte pentru activitatea de testare.

Până în prezent, 116 medicii de familie si-au exprimat dorința de a incheia contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei