2.3 C
Slatina
miercuri, decembrie 8, 2021

Opt locuri de muncă în meseria de asistent maternal sunt la dispoziţia celor care doresc să fie părinţi pentru copiii insituţionalizaţi, din Olt

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -
 

DGASPC Olt mai are vacante opt locuri de muncă, în meseria de asistent maternal, după ce în primele nouă luni ale acestui an au fost încadrate în muncă 12 persoane. De asemenea, două persoane vor începe un nou curs de formare profesională în această meserie.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie 2021 și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 31 de cereri de evaluare  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, din acestea un număr de 10 cereri  au fost evaluate favorabil, 5 cereri sunt în curs de evaluare, iar  16 cereri au fost respinse”, transmite DGASPC Olt.

De la începutul anului și până în prezent au fost angajați 12 asistenți maternali profesioniști, urmând să se desfășoare un nou curs de formare inițială, la care vor participa 2 persoane.

În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat patru  primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Întrucât în anul 2021, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.”, se mai arată într-un comunicat al DGASPC Olt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email