Patronii staţiei GPL din Crevedia, în arest preventiv. Sechestru pus de procurori pe zeci de imobile şi conturi bancare

HomeEveniment

Patronii staţiei GPL din Crevedia, în arest preventiv. Sechestru pus de procurori pe zeci de imobile şi conturi bancare

  UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedi

Trafic rutier blocat total pe Drumul Expres, pe sensul Craiova-Slatina, din cauza unui eveniment rutier
Cazul delapidării de la Primăria Cilieni: un bărbat, în arest la domiciliu, femeia, plasată sub control judiciar
Asistent de la Ambulanţa Olt, agresat în timp ce intervenea la un caz medical, de un tânăr de 19 ani, din Slatina
Distribuie acest articol

 

UPDATE: Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia. Parchetul General a anunţat, de asemenea, că a pus sechestru pe zeci de case şi conturi bancare aparţinând celor doi patroni ai firmei care deţineau staţia GPL din Crevedia. Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Explozia s-a soldat cu decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aproximativ 1 km. Potrivit procurorilor, 16 persoane au suferit pagube importante şi s-au constituit parte civilă în dosar.

 

În referatul procurorilor, s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL.

Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități. Faptele descrise au avut drept consecință decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aprox. 1 km.

În cauză, până în acest moment au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale  în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză. Totodată, un număr de 22 persoane au fost audiate în calitate de martori”, transmite Parchetul General.

Totodată, în cursul zilei de azi, 6 septembrie 2023, procurorul de caz a emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracțiunii și pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare.

În ceea ce privește firma Flagas SRL,  s-a instituit sechestrul pe mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

De asemenea,  s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv  7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0