Percheziţii în Olt, Vâlcea, Sibiu şi Călăraşi,  într-un dosar de spălare de bani. 200.000 de lire, prejudiciul creat

HomeEveniment

Percheziţii în Olt, Vâlcea, Sibiu şi Călăraşi,  într-un dosar de spălare de bani. 200.000 de lire, prejudiciul creat

  Percheziţii în Vâlcea, Sibiu, Călăraşi şi Olt, într-un dosar de privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional org

FOTO. Percheziţii în Olt, la Vultureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos
Percheziţii în Slatina. O angajată a unei săli de jocuri de noroc, constrânsă de concubin, a sustras din casierie 190.000 de lei
Percheziţii în Olt, într-un dosar de contrabandă cu ţigări. 5 persoane sunt audiate la sediul IPJ Olt
Distribuie acest articol

Loading

 

Percheziţii în Vâlcea, Sibiu, Călăraşi şi Olt, într-un dosar de privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și spălarea de bani. Procurorii spun că persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup organizat infracțional, având ca scop transferul repetat, deținerea și folosirea de sume de bani, provenite din înșelăciuni comise în mediul online, constând în închirierea de autoturisme de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe în realitate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat 31 de percheziții domiciliare, în județele Vâlcea, Sibiu, Călărași și Olt, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și spălarea de bani. 28 de mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări areieșit că, în perioada iulie 2021 – octombrie 2023, persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup organizat infracțional, având ca scop transferul repetat, deținerea și folosirea de sume de bani, provenite din înșelăciuni comise în mediul online, constând în închirierea de autoturisme de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe în realitate.

Întreaga activitate infracțională a persoanelor bănuite s-ar fi desfășurat pentru ascunderea și disimularea adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi cauzat un prejudiciu de 200.000 de lire sterline.

Mai multe sume de bani și bunuri au fost ridicate, în urma perchezițiilor.

Au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz  a dispus reținerea a 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din județul Vâlcea, pentru 24 de ore”, transmite IPJ Vâlcea.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sibiu, Călărași și Olt, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, al Biroului de Analiză a Informațiilor Vâlcea, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0