Peste 25.000 de cereri depuse la APIA Olt pentru plata pe suprafaţă

HomeAgricultură

Peste 25.000 de cereri depuse la APIA Olt pentru plata pe suprafaţă

  31 mai a fost termenul pentru depunerea cererilor pentru plata pe suprafaţă, fără a se percepe penaltităţi. După această dată, fermierii mai

APIA Olt a emis acorduri pentru acciza la motorină pentru 1300 de fermieri. Oltenii, aşteptaţi să depună cererile de plată pentru a obţine subvenţia
Crescătorii de porci şi păsări din Olt primesc subvenţii în valoare de peste un milion de lei
APIA Olt: Bani pentru fermierii din sectorul vegetal. Grant în valoare de 100 euro/hectar
Distribuie acest articol

Loading

 

31 mai a fost termenul pentru depunerea cererilor pentru plata pe suprafaţă, fără a se percepe penaltităţi. După această dată, fermierii mai pot solicita această subvenţie până pe data de 9 iunie, însă cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. Potrivit datelor, în judeţul Olt, s-au depus 25.540 de cereri.

  1. 540 de cereri pentru plata pe suprafaţă au fost depuse la APIA Olt până pe 31 mai, termenul limită fără percepere penaltăţilor. Cei care nu au solicitat încă subvenţia o mai pot face până pe data de 9 iunie, însă vor fi penalizaţi.

La nivel naţional, în perioada 01 martie  – 31 mai 2023, au fost depuse un număr de 755.810 cereri de plată pentru o suprafață de peste 9,95 milioane hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 34.000 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 22.000 ha, fermierii confirmând și în acest an că sunt conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață

Le mulțumesc tuturor colegilor mei care s-au mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, și care au înțeles că munca în echipă, devotamentul și implicarea reprezintă pașii spre succes! Transmit aprecierile mele fermierilor români care au fost alături de noi în această campanie deloc ușoară, o campanie care a venit cu provocările aduse de schimbările din PNS 2023 – 2027” a declarat Adrian PINTEA, director general APIA.

Campania de primire a cererilor de plată continuă până la data de 09 iunie 2023 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0