18.1 C
Slatina
sâmbătă, august 13, 2022

Petre Daea, votat de PSD la Ministerul Agriculturii

Săptămâna aceasta

Simona Ciocioană
Simona Ciocioanăhttps://newsflux.ro
Jurnalist newsflux.ro -Zi de zi, stiri din toate domeniile!
- Advertisement -

 

Petre Daea se întoarce la ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, implicat într-un dosar de corupție. Decizia a fost luată, astăzi, într-o ședință a Consiliului Politic Național al PSD. Petre Daea va conduce pentru a cincea oară Ministerul Agriculturii.

Ministerul Agriculturii a rămas liber după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia fiind pus sub urmărire penală de DNA.

DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu.

Sunt acuzații de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător.

Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post.

Cererea a fost deja trimisă, împreună cu un referat, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Au trimis, de asemenea, și un număr de șase volume cu copii ale dosarului de urmărire penală.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei