Petre Daea, favorit să-i ia locul lui Chesnoiu în Ministerul Agriculturii

HomePolitică

Petre Daea, favorit să-i ia locul lui Chesnoiu în Ministerul Agriculturii

  Petre Daea se întoarce la ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, implicat într-un dosar de corupție, anunţă Antena 3.  I

Ministrul Agriculturii: „Avem suficiente stocuri de ulei”
Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu. Sorin Grindeanu, noul ministru al Agriculturii
REFERAT DNA: Persoana favorizată de fostul ministru Chesnoiu la un concurs era „pila” lui Petre Daea
Distribuie acest articol

Loading

 

Petre Daea se întoarce la ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, implicat într-un dosar de corupție, anunţă Antena 3.  Informația a venit din partea unor surse din conducerea PSD și pare că este singura soluție de compromis care poate să împace taberele social-democrate.

Decizia finală urmează să fie luata mâine, într-o ședință a Consiliului Politic Național al PSD. Petre Daea este soluția de compromis găsită de taberele din PSD, după zile întregi de discuții.

Marcel Ciolacu nu și-a dorit ca Paul Stănescu să își impună un om în minister, Florin Ionuț Barbu, președintele Comisiei de Agricultura, deputat PSD de Olt, fiind prima opțiune a acestuia. Liderul PSD nu a dorit să dea ministerul nici unei alte organizații, Agricultura fiind un domeniu important pentru electoratul PSD. Și nici din afara partidului nu s-a dorit să fie, deși s-a discutat și această variantă.

Prin urmare, liderii PSD au convenit asupra lui Petre Daea, considerat că are priză la electoratul PSD, fără ambiții politice în partid și conectat și la politicile agricole.

Ministerul Agriculturii a rămas liber după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia fiind pus sub urmărire penală de DNA.

Adrian Chesnoiu, urmărit penal

DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu.

Sunt acuzații de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător.

Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post.

Cererea a fost deja trimisă, împreună cu un referat, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Au trimis, de asemenea, și un număr de șase volume cu copii ale dosarului de urmărire penală.

Sursa: Antena 3

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0