Platformă online pentru înscrierea la vaccinarea anti-COVID. Ce trebuie sa faci pentru a te programa

HomeSănătate

Platformă online pentru înscrierea la vaccinarea anti-COVID. Ce trebuie sa faci pentru a te programa

Platforma informatică ce permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este disponibilă începand de luni, 28 decembrie.

161 de cazuri noi Covid-19, dar şi decesul a două persoane, care prezentau comorbidităţi, raportate în Olt
Asistentă de pe Ambulanţa Olt, diagnosticată cu COVID-19. DSP a recoltat probe pacienţilor cu care a intrat în contact
Peste 17.000 de cazuri Covid-19 şi 423 de decese, în ţară
Distribuie acest articol

Loading

Pe platforma online se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa I, respectiv lucratorii din domeniile sănatate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc si lucrătorii care desfăşoara activităţi in domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală).

Planificarea electronica prin intermediul platformei eficientizeaza procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare si evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populaţia generală din etapa a 3-a.

Persoanele care se planifica la vaccinare isi creeaza un cont pe baza datelor de identificare si a numarului de telefon. În contul creat, cetaţenii au acces la propriile programari: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare si rapelul (cea de-a doua doza).

De asemenea, în momentul programarii, platforma genereaza un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificata. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programarii se realizeaza în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platforma sau pe baza cărţii de identitate.

Platforma, care poate fi accesată AICI, a fost dezvoltata de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe baza cerinţelor operaţionale formulate de Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0