28.2 C
Slatina
miercuri, iunie 23, 2021

Premierul Florin Cîțu: Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie

Săptămâna aceasta

- Advertisement -
 

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Constanța, că sezonul estival se va deschide în două etape, cu diverse măsuri de relaxare, și că de la 1 iunie nu o să mai fie obligatorie purtarea măștii pe plajă.  A doua etapă de ridicare a restricțiilor va începe la 1 august.Florin Cîțu a făcut acest anunț după întâlnirea cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral.

O condiție obligatorie pentru renunțarea la mască pe plajă este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri. În acest sens, autoritățile locale vor trebui să verifice respectarea regulilor.

Noile măsuri vor viza și redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor la capacitate maximă, dar doar pentru persoane vaccinate.

Întrebat cum se face diferența între clienții vaccinați și cei care nu au vaccin, Florin Cîțu a spus că decizia finală va fi luată în comitetul interministerial, dar că cel mai probabil va fi o aplicație care va verifica adeverința de vaccinare.

Și acum se poate verifica dacă o persoană este vaccinată într-o aplicație, pe baza CNP-ului, a precizat premierul, adăugând că se caută soluții pentru ca lucrurile să fie și mai simple.

Avem susținerea industriei și pentru campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Marile evenimente vor putea avea loc în a doua etapă, de la 1 august. Premierul a spus că își dorește ca evenimente de amploare, precum NeverSea și Untold, să fie organizate în această vară, dar „mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri.

Sursa:g4media.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email