Verificări la staţiile GPL din judeţul Olt efectuate şi de inspectorii de muncă

HomeRecomandateSocial

Verificări la staţiile GPL din judeţul Olt efectuate şi de inspectorii de muncă

  Campanie de verificăre a staţiilor GPL dispusă la nivel naţional de către Inspecţia Muncii. Astfel, începând de astăzi, inspectorii ITM Olt

VIDEO. O femeie şi fiul său, dintr-o comună din Olt, au murit  într-un incendiu care le-a cuprins casa
VIDEO. O femeie, din Pleşoiu, a căzut în fântână. Salvatorii intervin cu un buldoexcavator
Asociere de constructori români şi turci pentru finalizarea tronsonului Balş-Craiova de pe DEx 12
Distribuie acest articol

Loading

 

Campanie de verificăre a staţiilor GPL dispusă la nivel naţional de către Inspecţia Muncii. Astfel, începând de astăzi, inspectorii ITM Olt vor verifica modul în care sunt respectate cerinţele de muncă şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul soocietăţilor ce comercializează carburnaţi auto tip GPL.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfășura, în perioada 28 august-8 septembrie, campania națională de verificare pentru verificarea modului de respectare a prevderilor legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca si pentru verificarea modului in care sunt respectate cerintele minime pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor, de catre angajatori care desfasoara activitati de depozitare si comercializare a carburantilor auto tip GPL

Având în vedere evenimentele grave care au avut loc în ultima perioada si care au avut consecinte grave asupra sănatatii si securitatii lucratorilor, precum si asupra altor persoane aflate în apropierea locatiilor in care au avut loc astfel de evenimente, Inspectia Muncii a considerat necesara declansarea unor actiuni de control la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domeniul CAEN 4671”, transmite ITM Olt.

Se va avea în vedere în principal identificarea angajatorilor care nu respecta prevderile legale care reglementeaza relatiile de munca si luarea masurilor care se impun pentru determinarea acestora si conformarea dispozitiilor legale in materie.

Eliminarea neconformitatilor constatate, prin dispunerea de masuri obligatorii pentru remedierea neconformitatilor si aplicarea sanctiunilor contraventionale corespunzatoare;Cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si a lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevderilor legale in domniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in muncă.

Eliminarea neconformitatilor constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca la angajatorii din domeniile de activitate vizate.

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0