Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, discuţii cu fermierii din judeţ. Doleanţele acestora vor fi înaintate guvernanţilor

HomeAdministrație

Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, discuţii cu fermierii din judeţ. Doleanţele acestora vor fi înaintate guvernanţilor

  Președintele Consiliului Județean Olt Marius Oprescu şi subprefectul Cosmin Floreanu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanții fermierilor din

Peste 4.000 de persoane cu venituri reduse primesc, în această perioadă, tichetele sociale în valoare de 150 de lei acordate de Primăria Slatina
O companie din Germania deschide o fabrică în Balş. „În decembrie se vor face primele 100 de angajări”
VIDEO. Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu: „Ştiam că se va crea disconfort prin spargerea străzilor, dar am făcut asta pentru ca, odată finalizată noua reţea, calitatea apei să crească”
Distribuie acest articol

Loading

 

Președintele Consiliului Județean Olt Marius Oprescu şi subprefectul Cosmin Floreanu s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanții fermierilor din județ, care s-au alăturat protestelor declanşate în toată ţara.  

 

Scopul dialogului a fost acela de a stabili o legătură concretă cu comunitatea fermierilor și de a prelua problemele reale din teritoriu.

Marius Oprescu a subliniat că administrația locală este receptivă la nevoile fermierilor și că se angajează într-un dialog autentic pentru identificarea soluțiilor corecte.

Agricultorii prezenți, cu ferme vegetale cuprinse între 80 și 400 de hectare, în localtăţile Leleasca, Movileni, Brebeni și Valea Mare, au apreciat deschiderea președintelui CJ Olt și a ministrului Florin Barbu față de provocările pe care le întâmpină în activitatea agricolă, dar își doresc o atenție sporită față de fermierii mici, astfel încât să aibă beneficii similare fermelor mari.

Principalele solicitări ale acestora vizează stoparea importurilor și trazitul cerealelor din Ucraina, plafonarea RCA, păstrarea grilei de impozitare din 2023, compensarea pierderilor generate de importurile și tranzitul cerealelor din Ucraina pentru campaniile 2021-2023, scăderea accizelor aplicate la prețul motorinei, eliminarea plafonului de cash pentru plata arendei, ș.a.m.d”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Olt.

În urma întrevederii, președintele Consiliului Județean Olt și-a luat angajamentul că solicitările acestora vor fi înmânate și discutate cu premierul României, Marcel Ciolacu, și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, astfel încât să se găsească o rezolvare, pentru cele mai multe dintre ele, și a nu fi afectate campaniile de primăvară.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0