Rată scăzută de promovabilitate, în judeţul Olt, la Bacalaureat

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 58,26% Din sesiunea curentă, rata de promovare este 67,93, iar din sesiunile anterioare, 20,10%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare, în judeţul Olt, a scăzut cu 7,78%, anul trecut fiind de 66,04%.

Rată scăzută de promovabilitate, în judeţul Olt, la Bacalaureat

Şapte absolvenţi au obţinut media 10 la BAC

Distribuie pe Facebook

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1692 de candidați, dintr-un total de 2904 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1574 candidați sunt din promoția curentă, iar 118 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Precizăm că 228 candidați au absentat, iar 4 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.


 

7  candidați au obținut media 10

Doar şapte absolvenţi din judeţul Olt au obţinut media generală 10 la Bacalaureat. Potrivit datelor ISJ Olt, 36 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 99 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului, iar alţi 178 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați. Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro”, se mai arată în comunicatul IŞJ Olt.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

COMMENTS