Premierul Ludovic Orban, în vizită pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti şi la Alro Slatina

Premierul Ludovic Orban, în vizită pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti şi la Alro Slatina

Premierul Ludovic Orban şi-a început marţi, 30 iunie 2020, vizita de lucru programată în judeţul Olt cu o întâlnire cu reprezentantul constructorului tronsonului 1 al drumului expres Craiova-Piteşti. Vizita a continuat cu o oprire şi pe tronsonul 2 al obiectivului şi se va încheia la societatea slătineană ALRO.

Distribuie pe Facebook

Vizita premierului Ludovic Orban, care a venit însoţit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi de ministrul Economiei, Virgil Popescu, a început la graniţa judeţelor Olt şi Dolj, la kilometrul 17 al tronsonului 1 de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Reprezentantul contructorului Tirrena Scavi (care a câştigat licitaţia pentru primul tronson), directorul adjunct de proiect Davide Pes, a prezentat stadiul lucrărilor. Teoretic, acest tronson ar trebui predat anul viitor, însă italienii sunt în întârziere, ritmul de lucru în acest an, cel puţin până în luna mai, fiind nu tocmai alert.


A fost un pic greu în perioada asta de pandemie, dar nu ne-am oprit, toată activitatea este în derulare, felicit toate persoanele care au lucrat în perioada asta foarte greu. Sperăm să meargă bine în continuare. Suntem la stadiul de terasamente aproximativ 60-70%, după care va începe infrastructura, care înseamnă stabilizat şi asfaltul, toate lucrările proiectate. Am început şi partea de betoane, lucrăm la trei structuri din cinci, preconizăm ca dacă totul merge cum trebuie şi nu avem probleme, anul viitor să predăm tronsonul. Avem termen de predare 2021, sperăm, ne străduim, facem tot posibilul să terminăm“, a spus Pes.

Şeful guvernului a ajuns ulterior şi pe tronsonul 2 al şantierului, la kilometrul 44, tronson executat de o asociere de firme condusă de UMB Spedition (firmă aparţinând celebrului „rege al asfaltului”, Dorinel Umbrărescu), acelaşi constructor câştigând de curând şi lucrările pentru tronsonul 3, licitate de CNAIR şi, conform anunţului ministrului Lucian Bode, făcut chiar pe tronsonul 2, şi tronsonul 4.

Ritmul în care se lucrează, însă, pe tronsonul 2 a fost evidenţiat de ministrul Bode, care a declarat că dă exemplu acest constructor peste tot pe unde merge.

Ludovic Orban şi-a încheiat vizita la societatea slătineană ALRO S.A., care marchează 55 ani de la prima şarjă de aluminiu.

Sursa: adevarul.ro

COMMENTS