Recensământul Agricol se va organiza în perioada 10 mai-31 iulie. Peste 500 de recenzori vor colecta date în Olt

HomeAgricultură

Recensământul Agricol se va organiza în perioada 10 mai-31 iulie. Peste 500 de recenzori vor colecta date în Olt

  În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, pe întreg teritoriul României se va desfăşura Recensământul General Agricol (RGA) – runda 2020. În județ

O reacţie adversă la vaccin a fost raportată, în judeţul Olt, în ultimele 24 de ore
Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ploi abundente
25 de cazuri noi şi un deces, raportate în Olt. Sub 1.000 de infectări la nivel de ţară
Distribuie acest articol

Loading

 

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, pe întreg teritoriul României se va desfăşura Recensământul General Agricol (RGA) – runda 2020. În județul Olt colectarea datelor la recensământ se va realiza de către 524 recenzori care vor fi supervizați de 141 recenzori şefi.

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, pe întreg teritoriul României se va desfăşura Recensământul General Agricol (RGA) – runda 2020. Colectarea  şi înregistrarea datelor la recensământ se va realiza de către recenzori, prin interviu față în față, cu capul/şeful exploatației agricole sau cu alte persoane din cadrul acesteia, care pot furniza informațiile solicitate prin intermediul unui chestionar electronic, instalat pe o tabletă.

Principiul de înregistrare la recensământ pentru suprafețele agricole este cel al UTILIZĂRII terenului. Se va recenza întreaga exploatație agricolă, indiferent de numărul de locații unde utilizează suprafețe şi/sau dețin efective de animale.

Rezultatele recensământului general agricol runda 2020 vor evidenţia schimbările intervenite de la runda 2010, referitoare la caracteristicile structurale ale exploataţiilor agricole, în ce priveşte situaţia suprafeţelor agricole utilizate, a suprafeţelor care fac obiectul unor subvenţii, a suprafeţelor aflate sub restricţii de mediu, a efectivelor de animale şi adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală.

„În județul Olt colectarea datelor la recensământ se va realiza de către 524 recenzori care vor fi supervizați de 141 recenzori şefi. La nivelul județului, principalele instituții implicate alături de Direcția Regională de Statistică Olt în organizarea RGA – runda 2020 sunt Direcția pentru Agricultură Județeană Olt, Instituția Prefectului ‐ Județul Olt, Serviciul de Telecomunicații Speciale Olt şi toate primăriile din județ”, transmite Direcţia Judeţeană de Statistică Olt.

Pregătirea, organizarea şi efectuarea recensământului are patru etape principale:

  1. a) activităţi pregătitoare, inclusiv sectorizarea teritoriului;
  2. b) colectarea datelor;
  3. c) prelucrarea datelor colectate;
  4. d) validarea şi diseminarea rezultatelor

Pentru verificarea practică şi îmbunătăţirea aspectelor organizatorice şi tehnice, s-a efectuat un recensământ de probă, în cursul anului 2020.

Prelucrarea şi procesarea informaţiilor şi datelor au ca scop determinarea:

  1. a) numărului de exploataţii agricole la nivel naţional;
  2. b) suprafeţei agricole utilizate;
  3. c) efectivelor de animale, pe specii;
  4. d) volumului de muncă din exploataţiile agricole;
  5. e) altor indicatori statistici, pe baza variabilelor colectate la recensământ.

Datele individuale înscrise în chestionarul de recensământ sunt confidenţiale şi sunt utilizate numai în scopuri statistice.

Datele şi informaţiile statistice colectate sau prelucrate de către INS şi direcţiile teritoriale de statistică nu pot servi ca probe în justiţie sau la stabilirea unor drepturi sau obligaţii pentru furnizorii de date la care se referă.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0