0.2 C
Slatina
duminică, ianuarie 16, 2022

Românii ar putea vota de la vârsta de 16 ani. Florin Cîțu: „Cred că este un lucru bun”

Săptămâna aceasta

- Advertisement -
 

Florin Cîțu ar dori ca vârsta de la care se poate vota să fie de 16 ani. În momentul de față o persoană trebuie să aibă 18 ani pentru a-și exprima votul.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că ar fi de acord ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani. Potrivit liderului liberal, modificarea Constituţiei în acest sens ar fi un lucru bun.

Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani. Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun”, a declarat Florin Cîţu, atunci când a fost întrebat ce crede despre posibilitatea revizuirii Constituţiei de către actuala coaliţie PNL – PSD – UDMR.

Florin Cîţu a precizat că o discuţie pe această trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei, potrivit romanialibera.ro.

„Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate”, a mai spus preşedintele Senatului.

Sursa: Antena3

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Știrile zilei

Print Friendly, PDF & Email