Rușii au bombardat o clădire de apartamente din Kiev, după ce au spus că nu atacă ținte civile

HomeNațional

Rușii au bombardat o clădire de apartamente din Kiev, după ce au spus că nu atacă ținte civile

  Un bloc de apartamente din capitala ucraineană a fost lovit de tirurile ruse, vineri dimineața iar CNN a transmis imagini cu clădirea în flă

VIDEO. Oraşul Viniţa, atacat cu rachete. Zelenski, un nou apel de închidere a spaţiului aerian deasupra Ucrainei
Forțele Aeriene ale Ucrainei cer închiderea spațiului deasupra centralelor nucleare
VIDEO. Zelinski a prezentat în Parlamentul României imagini cu ororile din Ucraina: „Ucraina nu este singura țintă a Rusiei”
Distribuie acest articol

Loading

 

Un bloc de apartamente din capitala ucraineană a fost lovit de tirurile ruse, vineri dimineața iar CNN a transmis imagini cu clădirea în flăcări și pompieri luptându-se să stingă incendiile care au urmat exploziilor.

Atacurile cu rachete asupra Kievului au fost confirmate de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. El a precizat că bombardamentele au început la ora locală 4 dimineața (aceeași oră în România).

Potrivit lui Zelenski, rușii au atacat la Kiev atât ținte militare, cât și civile.

Moscova a pretins că nu vizează civili în ofensiva lansată joi în Ucraina.

Un consilier al ministrului ucrainean de interne a menționat că armata rusă a lovit capitala ucraineană cu rachete balistice sau de croazieră.

Într-o declarație separată, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a acuzat Rusia că a efectut un atac „oribil” cu rachete asupra Kievului, pre care l-a comparat cu atacul Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Ultima dată când capitala noastră a experimentat așa ceva a fost în 1941, când a fost atacată de Germania nazistă. Ucraina a învins acel rău și îl va învinge pe acesta. Opriți-l pe Putin. Izolați Rusia. Tăiați toate legăturile. Dați Rusia afară de peste tot”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean.

Zelenski: „Rușii vor trebui să discute cu noi încetarea focului”

Președintele ucrainean s-a adresat, din nou, poporului, vineri dimineață, într-un mesaj video.

Rusia va trebui să discute cu noi, mai devreme sau mai târziu, despre încetarea ostilităților și oprirea invaziei. Ne vom apăra țara până atunci”, a spus el.

Zelenski a mai menționat că nu intenționează să plece din capitală și că rușii l-au desemnat drept ținta numărul 1.

Sursa: Antena3

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0