S-a majorat plafonul până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor

HomeSănătate

S-a majorat plafonul până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor

  De la 1 ianuarie, pensionarii care au venituri de până la 1.830 de lei pe lună beneficiază de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor.

Patru persoane confirmate cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, în Olt
15.000 de doze de vaccin anti-COVID distribuite în Olt, 14.175 de persoane vaccinate
Ioana Mihăilă: Bonuri valorice, tombole și loterii pentru vaccinați, interzicerea persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale
Distribuie acest articol

Loading

 

De la 1 ianuarie, pensionarii care au venituri de până la 1.830 de lei pe lună beneficiază de compensarea cu 90% a prețului medicamentelor. Până în prezent de această compensare beneficiau pensionarii cu venituri de până la 1.608 lei pe lună.

În scopul creșterii accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, de la 1 ianuarie 2024, plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B a crescut de la 1608 lei la 1830 lei. Modificarea s-a realizat având în vedere că de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut cu 13.8%.

De Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 1830 de lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii”, transmite CAS Olt.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0