S-au vaccinat alte 320 de persoane în cele patru centre de vaccinare din Olt. O reacţie adversă semnalată

HomeSănătate

S-au vaccinat alte 320 de persoane în cele patru centre de vaccinare din Olt. O reacţie adversă semnalată

Campania de vaccinare anti-COVID 19 continuă  în judeţul Olt. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, s-au vaccinat alte 320 de cadre medicale în cele patru centre de vaccinare amenajate, numărul total al persoanelor imunizate ajungând la 755. Potrivit DSP Olt, s-a înregistrat şi o reacţie adversă care se încadrează în categoria celor generale.

Protest la Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Activitatea va fi întreruptă în intervalul 10.00-12.00
Un medic şi o asistentă de la SJU Slatina, dar şi o infirmieră de la Caracal, testaţi pozitiv la COVID-19
Niciun caz Covid-19, în Olt, în a doua zi de Crăciun
Distribuie acest articol

Loading

Numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus a ajuns la 755 în judeţul Olt, după ce în ultimele 24 de ore s-au imunizat alte 320 de persoane.

Ieri, 6 ianuarie, în cadrul fazei I de vaccinare antiCovid19 pe raza județului Olt s-a efectuat un număr total de 320 vaccinari, astfel Spital Județean de Urgenta Slatina 95, Spital Municipal Caracal 135, Spital Orasenesc  Balş  35, Spital Orasenesc  Corabia  55.  A fost inregistrată o reacţie adversă care se încadrează în reacțiile generale. Numarul total de persoane vaccinate impotriva COVID-19 (începând cu data de 04.01.2021, prima administrare) – 755 . Menționăm că vaccinarea antiCovid19 este gratuită,  voluntară si necondiționată”, transmite DSP Olt.

În vederea vaccinării populației, în județul Olt, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) 9 centre. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte un centru în orașele Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva Covid-19 se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa 1 – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa 2 – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa 3 – include populația generală.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0