Se încălzeşte vremea în a doua parte a săptămânii. Meteorologii anunță până la 19 grade

HomeActualitate

Se încălzeşte vremea în a doua parte a săptămânii. Meteorologii anunță până la 19 grade

  După câteva săptămâni de ger, meteorologii anunță temperaturi de primăvară în România. Deşi, luna ianuarie se va încheia cu câteva nopți rec

Cod Galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mare parte din ţară
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Se instalează iarna
Temperaturile scad drastic de la mijlocul săptămânii viitoare. Val de aer rece şi ploi pe întreg teritoriul
Distribuie acest articol

Loading

 

După câteva săptămâni de ger, meteorologii anunță temperaturi de primăvară în România. Deşi, luna ianuarie se va încheia cu câteva nopți reci, din cauza influenței unui anticiclon puternic din sud-vest, de la mijlocul săptămânii temperaturile vor creşte simţitor.

 

În cea mai mare parte a țării, temperaturile vor coborî marți și miercuri dimineața, atingând valori între -3 și -10°C. În regiunile depresionare intramontane, precum cele din estul Transilvaniei, vor fi condiții de ger, cu minime ce pot scădea până la -15°C, și, izolat, chiar -20°C.

Cu toate acestea, începând de la mijlocul săptămânii, vremea va intra într-un proces de încălzire semnificativă, odată cu advecția unui aer mai cald dinspre vest. Temperaturile vor crește progresiv și vor atinge, în weekend, între 10 și 15°C, valori caracteristice lunii martie.

Anumite modele de prognoză indică maxime chiar de până la 16 – 19°C în unele zone din sudul și sud-vestul țării.

Cu toate acestea, avertismentele specialiștilor spun că iarna nu s-a încheiat. Chiar dacă temperaturile ridicate ne pot face să credem că primăvara a sosit, semnalele meteorologice indică o posibilă schimbare a tendinței pe termen mai lung.

De exemplu, Oscilația Nord-Atlantică, un indice care exprimă diferențele de presiune existente la vest de Europa, va deveni negativă în prima săptămână a lunii următoare. Acest lucru ar corespunde cu o activitate ciclonică mai redusă în Atlantic și cu șanse mai mari de frig în România, deși efectele se vor resimți, probabil, mai târziu, după 10 februarie.

În general, evoluția vremii după mijlocul săptămânii viitoare rămâne încă incertă. Nu este deloc exclus ca valul de „căldură” primăvăratică să persiste mai multe zile, dar o răcire a vremii devine tot mai probabilă pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii, scrie meteoradar.ro, potrivit Antena 3.

Print Friendly, PDF & Email

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0